Forside

20160504-111022-2-1000x666we[1]

Velkommen til Sankt Annæ Kirke, et katolsk sogn på Amager i bispedømmet Danmark.

Sankt Annæ Kirke er et internationalt kirkesamfund, der betjener tre sproggrupper: dansk, engelsk og polsk. Vi håber, at du finder hjemmesiden nyttig, interessant og informativ. Her finder du information om de mange aktiviteter, vores menighed er involveret i, samt andre oplysninger til at forbedre jeres åndelige liv.

Vi har samlet en række opslag på vores opslagstavle herunder. Prøv at scrolle ned ad siden og se, om der ikke er noget, der vækker din interesse!

Vi har også en Facebook-side, du kan følge! Klik her


FAMILIEKIRKE
Familier opfordres til at møde til familiegudstjeneste på søndag d. 2. oktober kl. 10.00! Tilmelding:: https://sanktannae.wixsite.com/familiekirke
P. WIESLAW
P. Wieslaw er bortrejst frem til den 9. oktober. Messerne bliver i denne tid med skiftende vikariater.
Skal du have fat i en præst, skal du kontakte p. Marcin Gazek, 5290 4802 eller p. F. Jacek Stanislawski, 5028 9148 eller Sr. Miriam, 2426 4251.
307680246_2347798235386737_2437718908854510781_n
Sr. Teresa og Familiekirke
Sr. Teresa fejrede søndag d. 18. september 2022 sit 50 års virke med festmesse og efterfølgende reception. Kirken havde fornemt besøg af biskop Czeslaw og søstre fra hendes egen orden og flere andre.
Tak til de mange, der hjalp til denne dag – og tak til Sr. Teresa for hendes store engagement i Sankt Annæ Kirke.
menighedsrådet
Menighedsrådsmøde tirsdag d. 22. august 2022 kl. 18.15 – 20:10

Deltagere: p. Wieslaw, Paul Jørgensen, Jan Siekierski, Edna Sode, Bjarne Ackey. Læs referatet her: 

VIDEOKONFERENCE OM SYNODEN

Tirsdag aften d. 10. august var der videokonference vedr. syntesen af synoden 2022. Syntesen i sin helhed kan læses på www.katolsk.dk. Kort referat:

Syntesen skal nu drøftes mellem bisperne i Norden og sendes derefter til Rom, hvor den indgår i en fælles konference i oktober 2023.

Mødet blev indledt med en opsummering af syntesen:

De fleste kirker i DK har deltaget, og ca. 1200 + et antal præster (få) har svaret på det personlige skema.

En synode skal forstås som en SAMTALE. Vi vandrer sammen. Det er ikke kun præsterne, der driver samtalen. Alle har et medansvar.

Processen fortsætter, og vi lytter til hinanden.

Forslag om at have en årlig synodal samtale med præsterne/menighedsrådet/menigheden, præsynodalt møde eller et seminar arrangeret af bispekontoret, en videokonference, oplæg til menighederne,

Katolsk Orientering kan bringe emner til samtale, bedre uddannelse af præsterne til at forstå og agere i det danske samfund.

1. kommunion og firmelser i 2023

Polsk 1. kommunion: 27. maj 2023.

1. møde er 3. september og forældremøde 25. september. Kontakt sr. Dorota: sorellador@gmail.com

Dansk 1. kommunion:  Datoer er på vej!

Dansk firmelse: 23. april 2023. 1. møde forældremøde er 20. september

FAMILIEKIRKE

 

VÅGENAT

Den 1. fredag i måneden er der vågenat. Du kan hele natten komme i kirken og sidde en stund eller tale med et andet menneske. Vågenatten er for alle sproggrupper.

SENIORGRUPPEN

Har du ikke lyst til at møde andre fra kirken? Du er meget velkommen til at komme i seniorgruppen, der mødes hver torsdag kl. 12 – 14. Vi hygger os sammen og taler om stort og småt.

SynodenIMG_6112  IMG_6110
SYNODEN 2021-23

Referater fra de tre møder kan du læse her. Klik i mødet!

1. møde     2. møde    3. møde

MEDITATIONSFOLDER

Hver uge kan du i kirken finde meditationsfolderen, der tager udgangspunkt i søndagens skriftsted. Du kan også læse den ved at klikke her!

NY PRÆST I DEN ENGELSKTALENDE MENIGHED 
IMG_6070 (2)     p. Marcin Gacek
Du kan læse meget mere om p. Marcin Gacek ved at klikke her!
caritas-ukraine

Vi indsamler penge til Ukraine, der er tvunget i krig med Rusland. For at sikre den mest effektive og hurtige hjælp vil vi i Sankt Annæ Kirke overføre det indsamlede beløb til CARITAS POLSKA. Indbetalinger kan foretages via MobilePay til 2913 8543 med noten “UKRAINE”.

MENIGHEDSRÅDET 2022-2026

menighedsrådet

Carsten Sole og Paul Jørgensen  – for den danske sproggruppe, Jan Siekierski og Judyta Butkiewicz  – for den polske sproggruppe, Paulito Miraflores Castillo og Edna Sode  – for den engelsktalende gruppe, p. Wieslaw og p. Marcin – præster og suppleanter: George Achiam og Bjarne Ackey.  Jan Siekierski er valgt som formand og Carsten Sode som næstformand.

PAVENS INTENTIONER
September
For afskaffelsen af dødsstraffen
Vi beder om, at dødsstraffen, som er et angreb på menneskets værdighed, må blive afskaffet i alle landes lovgivning..
 FUNDRAISING i kirken
Fundraising

meditation.og.bon

MARIA IMMAKULATA-SØSTRENE FEJREDE 50 ÅRS JUBILÆUM SØNDAG D. 3. OKTOBER 2021 

Søstrene2

I Katolsk Orientering oktober 2021 er der en større artikel om søstrenes 50 år i Danmark.

 

P1020198

MESSE I HJEMMENE

Krybbebillede

Er du forhindret i at komme i kirken, kan du måske få hjælp her: https://www.katolsk.dk/den-katolske-kirke-i-danmark/aktuelt/single-news/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=15899&cHash=b91637f5c25f4c64cbb55e2a7cbca44b. Du kan også søge på de enkelte kirker, hvor mange sender messen, bl.a. på Facebook.

firmelse

 

SOGNEPRÆST P. WIESLAW 

Wieslaw Podlach  P. Wieslaw på kirkekontoret, 4. november 2020    IMG_4850  Festmesse 5. nov.20

Sognepræst p. Wieslaw skriver:

Jeg blev født i 1960 i Elblag, en by i det nordlige Polen tæt ved Østersøen 60 km fra Gdansk. Byen har 150.000 indbyggere. Min far var skrædder, min mor arbejdede på en møbelfabrik i Elblag. Jeg har en bror, som også er præst (tilhører den samme orden som jeg, Redemptorister). Den tanke, at jeg skulle være præst kom i den sidste klasse i gymnasiet. Filosofi og teologi læste jeg i Redemptoristernes præsteseminarium i Tuchow i det sydlige Polen. Til Redemptoristerne indtrådte jeg, fordi det var dem, som arbejdede i mit hjemsogn i Elblag. Jeg kom til Danmark i 1990 og arbejdede blandt polakker i Odense, lærte det danske sprog og bagefter blev jeg udnævnt som sognepræst i Nyborg og Assens Sogn og 2.præst i Odense. I 1997 tog jeg tilbage til Polen for at prøve noget nyt som folkemissionær. I 2004 kom jeg igen til Danmark, denne gang til København. Mine vigtigste opgaver både i Odense og i København er sjælesorg, arbejde som præst blandt katolikker (gudstjenester, kirkelige handlinger, husbesøg) og samarbejde med Skt. Annæ Skole. Jeg kan godt lide Danmark og har fået mulighed for at se mange steder i dette smukke land. Da jeg boede i Odense fik jeg mulighed for at se den vestlige del af landet. Nu rejser jeg oftest øst for Storebælt. Som barn læste jeg H. C. Andersen eventyr, som jeg var meget betaget af. Jeg kan godt lide at læse en god bog, klassisk literatur og høre stille klassisk musik.

 

Alle Helgen 2020

KIRKESKAT

Kirkeskat

VORES KIRKE SKAL BESTÅ! BETAL DIN KIRKESKAT!

Vi har kun de penge, som medlemmerne giver. Den katolske kirke modtager ingen penge fra staten!

Derfor er vi afhængige af, at du indgår en aftale om kirkeskat, typisk 1% af din indkomst. Meld dig til på www.katolsk.dk eller kontakt Sankt Annæ Kirke på sanktannaekirke@katolsk.dk

Derved sikrer du dig, at du, dine børn og børnebørn kan komme i Sankt Annæ kirke og ikke skal ud og finde en katolsk kirke i en anden by eller bydel.

 

Caritas     CARITAS-REPRÆSENTANT

Bente Palm-Nielsen er Sankt Annæ Kirkes Caritas-repræsentant.

Caritas Danmark er en del af Kirkens sociale arbejde og er en del af Caritas Internationalis. Sognerepræsentanten modtager 4 gange om året ”Caritasnyt”. Opgaverne er at modtage materiale om den årlige kollekt til Caritas og den årlige fasteindsamling. Materialet skal slås op i kirkens våbenhus og andre relevante steder. Repræsentanten bliver inviteret til det årlige repræsentantskabsmøde, som foregår forskellige steder i Danmark (udgifter til deltagelse betales af Caritas). På møderne er der gode muligheder for at møde og samtale med ledelsen og andre sognerepræsentanter. Caritas arbejder i Danmark med bl.a. gratis og anonym socialrådgivning. Internationalt arbejder Caritas med både akut nødhjælp og med langsigtede ulandsprojekter fx i Asien og i Afrika. I det internationale arbejde er Caritas en vigtig partner for udenrigsministeriet og støttes med penge fra Danmarks ulandshjælp. Flere oplysninger – se www.caritas.dk.

KIRKEKONTORET
Du kan kontakte os ved at skrive til sanktannaekirke@katolsk.dk. Vi holder normalt åbent onsdag og torsdag kl. 10 – 12. Tlf. 50 28 91 74.

 

ØNSKER DU AT TALE MED EN PRÆST?

Pastor Wieslaw på tlf. 27 65 10 69 or f. Jacek 50 28 91 48 (hispano).

Sankt Annæ Kirke, 22. marts 2020, 3   Sankt Annæ Kirke, 22. marts 2020, 2   Billeder fra kirken, lørdag d. 21. marts 2020

KATOLSK WEBSHOP

Her kan du finde alt fra bøger til lys og gaveartikler! www.pastoral.dk 

Facebook Reklame for webshop (1)  webshop1

 

KIRKENS ORGEL

Vores organist hedder Sr. Tarsylla.
 Kirken set fra koret 2019  Kirken set fra koret   Organist         Kirken set fra koret

 

BORDBØN

Gode Gud. I din store godhed og ved menneskers arbejde kan vi hver dag få noget at spise. Det takker vi dig for og beder dig: Giv, at alle mennesker i verden må få det daglige brød og ikke lide sult. Amen.

IKON I ROM, september 2018

Rom ikon 2

 

AUDIENS HOS PAVEN

På kirkens facebook kan du se en lille video fra pavens audiens onsdag d. 20. december 2018. Skal du selv til Rom på en onsdag? Så gå på hjemmesiden www.katolsk.dk. Her kan du bestille billetter til audiensen.

imagesN5QGTX2Z

 

HOVEDALTERET

Sankt Annæ kors

SANKT ELISABETH HOSPITAL – DET STORE VÆGMALERI

Det store vægmaleri kan beses i hospitalets åbningstid. Der er sat standere op, så man kan læse om og forstå den lange billedfrise. Du kan blot gå ind ad hovedindgangen til hospitalet og beundre kunstværket. En smuk bog om kunstværket kan købes for 250,- kr. bl.a. hos Zittans Boghandel ved Sundbyvester Plads.