Forside

20160504-111022-2-1000x666we[1]

Velkommen til Sankt Annæ Kirke, et katolsk sogn på Amager i bispedømmet København.

Sankt Annæ Kirke er et internationalt kirkesamfund, der betjener tre sproggrupper: dansk, engelsk og polsk. Vi håber, at du finder hjemmesiden nyttig, interessant og informativ. Her finder du information om de mange aktiviteter, vores menighed er involveret i samt andre oplysninger til at forbedre jeres åndelige liv.

Vi har samlet en række opslag på vores opslagstavle herunder. Prøv at scrolle ned ad siden og se, om der ikke er noget, der vækker din interesse!

Vi har også en Facebook-side, du kan følge! Klik her


IMG_9983

AFSKEDSRECEPTION

P. Piotr rejser d. 25. januar til New Jersey i USA, hvor han skal overtage et præsteembede. Der holdes afskedsreception lørdag d. 22. januar efter messen kl. 17.00.

P. Piotr sidste messe i Sankt Annæ kirke vil være søndag d. 23. januar kl. 15.00.

Vi ønsker ham held og lykke under de nye himmelstrøg og takker ham for hans tid på Amager, hvor han har været en afholdt præst især for den engelsktalende menighed. Ligeledes har han stået for en række moderniseringsprojekter i kirken, bl.a. de mange kirkebænke, hvor næsten halvdelen er blevet slebet og står som nye.

UGENS MEDITATIONSFOLDER
Hver uge kan du finde en folder i kirken eller læse den her på hjemmesiden. Klik her!
KONCERT MED  ANDY ROTA (gl. elev fra Sankt Annæ Skole) LØRDAG D. 11. DECEMBER 2021
Koncert2    koncert3    koncert4
CORONA-PAS
 Coronapas APP     Du skal kunne vise gyldigt coronapas i kirken!
JULEFROKOST FOR SENIORER, PRÆSTER OG SØSTRE I ALLE SPROGGRUPPERNE TORSDAG D. 9. DECEMBER 
julefrokost 6    julefrokost7   julefrokost4   julefrokost2
PAVENS INTENTIONER
 Januar 2022

For opdragelse til sandt broderskab

Vi beder for at alle, der lider under religiøs diskrimination og forfølgelse, i de samfund de lever i må finde anerkendelse af deres rettigheder og af den værdighed, som stammer fra at være søskende.

menighedsråd

MØDE I MENIGHEDSRÅDET 12. oktober 2021

Referat klik her! Næste møde 18. januar 2022 kl. 19.00

Menighedsrådsvalg 2022

MENIGHEDSRÅDSVALG 2022 søndag d. 3. april

FUNDRAISING i kirken

Fundraising
Kirken har fået udskiftet tagrender! Fundraising-kontoen bidrager til større vedligeholdelsesarbejder. Tak til alle jer, der betaler til vores kirke!
HIMMELSK FEST I FAMILIEKIRKE
Himmelsk fest 1     Himmelsk fest 2

Søndag 31. oktober indbød Kongen og Dronningen til Himmelsk Fest i Familiekirken i Sankt Annæ Kirke på Amager. Efter 10-messen gik ca. 90 deltagere, især mange børn, til den store sal og fejrede en himmelsk fest under søster Teresas ledelse. Salen og bordene var flot pyntet og så indbydende ud. Kongen kronede hvert barn og Dronningen rakte sin kappe over barnet som tegn på Marias omfavn og beskyttelse. Der var sang og musik og stor glæde. Dejlig pizza med æblekage og kaffe til dessert blev serveret for deltagerne. Vores sognepræst kiggede ind, og der var en stemning af samhørighed og velvilje blandt deltagerne. Familiekirken er en god anledning til at samles på tværs af alder og nationaliteter for at styrke sognets fællesskab. Det en god anledning til at fastholde 1. kommunikanterne i aktiviteter i kirken. Kom og vær med for at opleve det selv næste gang!

meditation.og.bon

 

MARIA IMMAKULATA-SØSTRENE FEJREDE 50 ÅRS JUBILÆUM SØNDAG D. 3. OKTOBER 2021 

Søstrene2      Søstrene1    I Katolsk Orientering oktober 2021 er der en større artikel om søstrenes 50 år i Danmark.

 

1.KOMMUNION 2022

Lørdag d. 14. maj. Undervisningen er startet! Kontakt evt. sr. Miriam 24 26 42 51.

 

FIRMELSE 2022

Undervisningen er startet! Læs mere her:

Familiekirke2021

 

FAMILIEKIRKE – IKON AMEN

Indbydelse til alle familier – vil I være med?
I forbindelse med Familieåret vil vi lave en stor collage af familiefotos 
og forskellige grupper med Ikon Amen T-shirts.

Denne collage vil vandre sammen med Ikon Amen, som blev udført i Sankt Annæ menighed i København af unge fra 30 forskellige lande. Nu er Ikon Amen i Polen. Det er et internationalt projekt til Verdens Ungdoms Dage i Lissabon i 2023 med Marias motto, som Pave Frans har udråbt: ”Maria  brød op og skyndte sig afsted.”  (Luk 1,39)

Maria i Ikon Amen vil besøge hele verden. (enten fysisk eller elektronisk).

T-shirt i alle størrelser kan man bestille hos sr. Teresa.

Vi beder jer støtte dette evangeliseringsprojekt og håber, at I vil bidrage  til collagen. Hjertets gave sendes gerne på  Mobile Pay 50197534 . Mange TAK!
Alle, der ønsker at være med i collagen bedes sende et familiefoto i god kvalitet på  e-mail:  collage.amen@gmail.com
Skriv gerne i emnet: Familiecollage. Og i teksten : Vi ønsker at give et vidnesbyrd med familiefoto og skriv også jeres navn. 

Planen med Familiekirke er en månedlig afholdelse af familiemesse kl. 10 efterfulgt af ca. en times temalagte aktiviteter for børn og unge i alle aldre.
Deltagerne opfordres til medlemskab af DUK (kr. 100 om året), ellers er der brugerbetaling på ca.kr. 50 hver gang.

P1020198

 

MESSE I HJEMMENE

Krybbebillede

Er du forhindret i at komme i kirken, kan du måske få hjælp her: https://www.katolsk.dk/den-katolske-kirke-i-danmark/aktuelt/single-news/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=15899&cHash=b91637f5c25f4c64cbb55e2a7cbca44b. Du kan også søge på de enkelte kirker, hvor mange sender messen bl.a. på Facebook.

firmelse

 

SOGNEPRÆST P. WIESLAW 60 ÅR 6. NOVEMBER 2020

Wieslaw Podlach  P. Wieslaw på kirkekontoret, 4. november 2020    IMG_4850  Festmesse 5. nov.20

Sognepræst p. Wieslaw skriver:

Jeg blev født i 1960 i Elblag, en by i det nordlige Polen tæt ved Østersøen 60 km fra Gdansk. Byen har 150.000 indbyggere. Min far var skrædder, min mor arbejdede på en møbelfabrik i Elblag. Jeg har en bror, som også er præst (tilhører den samme orden som jeg, Redemptorister). Den tanke, at jeg skulle være præst kom i den sidste klasse i gymnasiet. Filosofi og teologi læste jeg i Redemptoristernes præsteseminarium i Tuchow i det sydlige Polen. Til Redemptoristerne indtrådte jeg, fordi det var dem, som arbejdede i mit hjemsogn i Elblag. Jeg kom til Danmark i 1990 og arbejdede blandt polakker i Odense, lærte det danske sprog og bagefter blev jeg udnævnt som sognepræst i Nyborg og Assens Sogn og 2.præst i Odense. I 1997 tog jeg tilbage til Polen for at prøve noget nyt som folkemissionær. I 2004 kom jeg igen til Danmark, denne gang til København. Mine vigtigste opgaver både i Odense og i København er sjælesorg, arbejde som præst blandt katolikker (gudstjenester, kirkelige handlinger, husbesøg) og samarbejde med Skt. Annæ Skole. Jeg kan godt lide Danmark og har fået mulighed for at se mange steder i dette smukke land. Da jeg boede i Odense fik jeg mulighed for at se den vestlige del af landet. Nu rejser jeg oftest øst for Storebælt. Som barn læste jeg H. C. Andersen eventyr, som jeg var meget betaget af. Jeg kan godt lide at læse en god bog, klassisk literatur og høre stille klassisk musik.

 

CORONAREGLER I SKT. ANNÆ KIRKE

Hold øje med opslag uden for kirken og i dagspressen.

Alle Helgen 2020

 

KIRKESKAT

Kirkeskat

VORES KIRKE SKAL BESTÅ! BETAL DIN KIRKESKAT!

Vil man spille fodbold eller badminton, må man betale kontingent til klubben. Det samme gør sig gældende for den katolske kirke. Vi har kun de penge, som medlemmerne giver. Den katolske kirke modtager ingen penge fra staten.

Derfor er vi afhængige af, at du indgår en kirkeskataftale, typisk 1% af din indkomst. Meld dig til på www.katolsk.dk eller kontakt Sankt Annæ Kirke på sanktannaekirke@katolsk.dk

Derved sikrer du dig, at du, dine børn og børnebørn kan komme i Sankt Annæ kirke og ikke skal ud og finde en katolsk kirke i en anden by eller bydel.

 

Caritas     CARITAS-REPRÆSENTANT

Bente Palm-Nielsen er Sankt Annæ Kirkes Caritas-repræsentant.

Caritas Danmark er en del af Kirkens sociale arbejde og er en del af Caritas Internationalis. Sognerepræsentanten modtager 4 gange om året ”Caritasnyt”. Opgaverne er at modtage materiale om den årlige kollekt til Caritas og den årlige fasteindsamling. Materialet skal slås op i kirkens våbenhus og andre relevante steder. Repræsentanten bliver inviteret til det årlige repræsentantskabsmøde, som foregår forskellige steder i Danmark (udgifter til deltagelse betales af Caritas). På møderne er der gode muligheder for at møde og samtale med ledelsen og andre sognerepræsentanter. Caritas arbejder i Danmark med bl.a. gratis og anonym socialrådgivning. Internationalt arbejder Caritas med både akut nødhjælp og med langsigtede ulandsprojekter fx i Asien og i Afrika. I det internationale arbejde er Caritas en vigtig partner for udenrigsministeriet og støttes med penge fra Danmarks ulandshjælp. Flere oplysninger – se www.caritas.dk.

KIRKEKONTORET
Du kan kontakte os ved at skrive til sanktannaekirke@katolsk.dk. Vi holder normalt åbent onsdag og torsdag kl. 10 – 12. Tlf. 50 28 91 74.

 

ØNSKER DU AT TALE MED EN PRÆST?

Pastor Wieslaw på tlf. 27 65 10 69, f. Peter 50 28 93 15 (english speaking) or f. Jacek 50 28 91 48 (hispano).

Sankt Annæ Kirke, 22. marts 2020, 3   Sankt Annæ Kirke, 22. marts 2020, 2   Billeder fra kirken, lørdag d. 21. marts 2020

KATOLSK WEBSHOP

Her kan du finde alt fra bøger til lys og gaveartikler! www.pastoral.dk 

Facebook Reklame for webshop (1)  webshop1

 

KIRKENS ORGEL

Vores organist hedder Sr. Tarsylla.
 Kirken set fra koret 2019  Kirken set fra koret   Organist         Kirken set fra koret

 

BORDBØN

Gode Gud. I din store godhed og ved menneskers arbejde kan vi hver dag få noget at spise. Det takker vi dig for og beder dig: Giv, at alle mennesker i verden må få det daglige brød og ikke lide sult. Amen.

IKON I ROM, september 2018

Rom ikon 2

 

AUDIENS HOS PAVEN

På kirkens facebook kan du se en lille video fra pavens audiens onsdag d. 20. december 2018. Skal du selv til Rom på en onsdag? Så gå på hjemmesiden www.katolsk.dk. Her kan du bestille billetter til audiensen.

imagesN5QGTX2Z

 

HOVEDALTERET

Sankt Annæ kors

 

SANKT ELISABETH HOSPITAL – DET STORE VÆGMALERI

Det store vægmaleri kan beses i hospitalets åbningstid. Der er sat standere op, så man kan læse om og forstå den lange billedfrise. Du kan blot gå ind ad hovedindgangen til hospitalet og beundre kunstværket. En smuk bog om kunstværket kan købes for 250,- kr. bl.a. hos Zittans Boghandel ved Sundbyvester Plads.