Forside

20160504-111022-2-1000x666we[1]

Velkommen til Sankt Annæ Kirke, et katolsk sogn på Amager i bispedømmet København.

Sankt Annæ Kirke er et internationalt kirkesamfund, der betjener tre sproggrupper: dansk, engelsk og polsk. Vi håber, at du finder hjemmesiden nyttig, interessant og informativ. Her finder du information om de mange aktiviteter, vores menighed er involveret i, samt andre oplysninger til at forbedre jeres åndelige liv.

Vi har samlet en række opslag på vores opslagstavle herunder. Prøv at scrolle ned ad siden og se, om der ikke er noget, der vækker din interesse!

Vi har også en facebook-side, du kan følge! Klik her


Se det nyt sogneblad:

Sognebladet nr. 1 2019  

JULEFROKOSTEN FOR SENIORER TORSDAG D. 6. DECEMBER:

IMG_2361  IMG_2362  IMG_2363

KIRKEN I JANUAR 2019

Jul i Sankt Annæ 2         Julekrybben i Sankt Annæ 2017

Hellig Tre Konger foran krybben 2019  Hellig Tre Konger 6. januar 2019 blev fejret med Kool Kirke.

 

Events- og fundraising-udvalget:

Takket være den venlige hjælp og gavmilde donationer modtaget fra vores støtter og menigheden, har Event- og fundsraising-udvalget fornøjelsen til at rapportere, at også de tre sidste events i 2018 blev en succes:

1) International Danse Aften den 17. november;
2) Adventfesten den 2. december, og
3) Julekoncerten den 8. december.

Eventsudvalget er glade for at kunne melde ud, at de tre arrangementer gav et overskud på i alt 21.919,50 kr., herunder en donation på over 4.000 kr! Dette ville ikke være muligt uden jer alle. Beløbet er indbetalt til den økonomiske fondsraising- konto for Sankt Annæ kirke, den 12. december 2018, og vil blive brugt til vedligehold-else, reparation og forbedringer i Sankt Annæ kirke.

Eventsudvalg vil mødes tidligt næste år for at planlægge programmet for 2019. Jeres kommentarer, indsætninger og forslag vil være uvurderlige for at skabe et program, der endda bliver bedre end nogensinde før.

Send venligst jeres forslag til en af præsterne eller søstrene eller med e-mail til:
achiamgeorge@gmail.com.

Du kan læse mere i løbesedlen i kirken.

Events- og fundraisingudvalget ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår 2019 og tak igen for 2018, som langsomt glider ind i fortiden. Tak skal I have for jeres store indsats!

BORDBØN

Gode Gud. I din store godhed og ved menneskers arbejde kan vi hver dag få noget at spise. Det takker vi dig for og beder dig: Giv, at alle mennesker i verden må få det daglige brød og lide sult. Amen.

 

Kvindernes bededag

KVINDERNES INTERNATIONALE BEDEDAG 1. MARTS 2019

Der var engang …. Birgitta af Vadstena, Katharing af Siena, Jeanne d’Arc, kunne oplade en vægtig kvinderøst i verden …. og blive hørt!

Hildegard af Bingen, Elisabeth af Thüringen og Mother Theresa havde også gennemslagskraft.

Hvad kan kristne kvinder i dagens Danmark gøre for at ”råbe op”?

De kan samles på KVINDERNES INTERNATIONALE BEDEDAG.

Denne store økumeniske bevægelse begyndte i 1887 og har siden bredt sig over hele kloden. Bededagen begynder tidlig morgen den første fredag i marts 2019 – 1. marts 2019 – på Tongaøerne og ”ruller” derefter videre, som dagen skrider frem med enslydende bønner til Gud for efter 24 timer at slutte dagen på Samra.

Jeg opfordrer Sankt Annæ’s kvinder til at møde talstærkt frem til det københavnske bededagsarrangement. Lad os høre – på dansk – hvad kvinderne fra Slovenien vil fortælle om deres situation.

Halvdelen af den samlede kollekt – fra HELE DANMARK – vil blive tildelt den katolske kirke. Den katolske modtager er Elisabethsøstrenes arbejde i Maganzo, Tanzania!

 LAD KVINDER BLIVE SET …

LAD DEM BLIVE HØRT!

sr.Miriam Wirt

IKON I ROM, september 2018

Rom ikon 2

Er det rart med lys og blomster i en varm kirke?

Lys og varme koster penge. Også for Sankt Annæ Kirke. Kirkens udgifter betales af den frivillige kirkeskat. Menigheden ved Sankt Annæ Kirke består af 2400 medlemmer men kun ca. 240 betaler kirkeskat! Det svarer til ca 10 %!

Betaler du måske skat til folkekirken? 83 % af befolkningen betaler til den danske folkekirke, men det får vi jo ingen gavn af.

De katolske kirker i Assens og i Nyborg er lukket pga. bispedømmets dårlige økonomi.

Bliver Sankt Annæ Kirke den næste?

Hvor meget koster det at drive og vedligeholde Sankt Annæ Kirke, hvis alle i menigheden betaler kirkeskat?

5 kr. om dagen. Mindre end en liter letmælk!

Din kirkeskat er endda fradragsberettiget. Du kan få hjælp til din skat og tilmelding til kirkeskat ved henvendelse til kirkekontoret ved Sankt Annæ kirke.

Kirkeskat er ikke et spørgsmål om beløbets størrelse men om god vilje;

viljen til at bidrag til Sankt Annæ Kirke og den katolske kirke i Danmark.

Tilmelding via www-katolsk.dk  eller tilmeldingsblanket på sognekontoret. Du vil senere blive kontaktet af bispekontoret … Tak for din hjælp! Menighedsrådet

MENIGHEDSRÅDET

Skriv ‘Menighedsrådet’ i søgefeltet foroven til venstre og klik enter (knækpilen). Her ligger referater og mødepunkter vedr. menighedsrådet.

PRÆST FOR SPANSKTALENDE

Pastor for spansktalende

Jeg hedder pater Jacek Stanislawski CSsR og er født den 6. december 1969 i Torun syd for Gdansk,hvor jeg gik i folkeskolen og gymnasiet. Den 2. juni 1996 blev jeg færdig med præsteuddannelsen og blev ordineret til præst på Redemptorist Præsteseminariet i Tuchow, hvorefter jeg arbejdede i Szczecinek i 6 år og i Gliwice i 4 år.

I 2016 tog jeg på mission til Argentina i 7 år, hvor jeg arbejdede i to sogne. Siden havde jeg pastoralt arbejde i Perth Amboy i USA i 5 år og arbejdede blandt spansktalende.

Nu er jeg kommet til København for primært at arbejde med spansktalende, et arbejde jeg glæder mig til!

Audiens hos paven?

På kirkens facebook kan du se en lille video fra pavens audiens onsdag d. 20. december. Skal du selv til Rom og på en onsdag? Så gå på hjemmesiden www.katolsk.dk. Her kan du bestille billetter til audiensen, som finder sted hver onsdag.

imagesN5QGTX2Z

HOVEDALTERET

Sankt Annæ kors

Sankt Elisabeth Hospital

Det store vægmaleri har været under restaurering gennem det sidste 1½ år, og der er nu sat standere m.m. op, så man kan læse om og forstå den lange billedfrise. En smuk bog om kunstværket kan købes for 250,- kr. bl.a. hos Zittans Boghandel ved Sundbyvester Plads. Du kan blot gå ind ad hovedindgangen til hospitalet og beundre kunstværket.

Nyt fra menighedsrådet:

Ugentlig meditationsfolder: Her vil der hver uge blive bragt kommentarer og uddybninger af søndagens tekst.  klik her

Bønnens Apostolat:

Den Hellige Faders Intentioner 2019:

JANUAR

  • AT UNGE MENNESKER  SPECIELT I SYDAMERIKA MÅ FØLGE MARIAS EKSEMPEL OG LYTTE TIL HERRENS OPFORDRING TIL AT UDBREDE GLÆDEN VED EVANGELIET TIL HELE VERDEN