Forside

20160504-111022-2-1000x666we[1]

Velkommen til Sankt Annæ Kirke, et katolsk sogn på Amager i bispedømmet København.

Sankt Annæ Kirke er et internationalt kirkesamfund, der betjener tre sproggrupper: dansk, engelsk og polsk. Vi håber, at du finder hjemmesiden nyttig, interessant og informativ. Her finder du information om de mange aktiviteter, vores menighed er involveret i samt andre oplysninger til at forbedre jeres åndelige liv.

Vi har samlet en række opslag på vores opslagstavle herunder. Prøv at scrolle ned ad siden og se, om der ikke er noget, der vækker din interesse!

Vi har også en Facebook-side, du kan følge! Klik her

 

 


 

Sr. Miriam 2

SR. MIRIAM

Ved højmessen søndag d. 20. september fejrede vi, at sr. Miriam har tjent i Sankt Annæ Kirke i 20 år. Tak til sr. Miriam for sit virke i både kirken, skolen og hjemme hos syge og ensomme.

KONFIRMATION 13. SEPTEMBER 2020

Firmelse 2020 2    Firmelse 3                                                                                                                                                                                                                                                Anna, Bianca, Dalia, Jennifer, Julia, Luna, Olivia, Theresa, Carl, Lukas og Malik blev søndag d. 13. september firmet i vores smukt udsmykkede kirke. Stort til lykke til jer alle – og husk at komme i kirken også fremover. Vi glæder os til at se dig og din familie!

firmelse

1.KOMMUNION 2021

Undervisningen starter onsdag d. 21. oktober 2o2o kl. 15.30 i Skt. Klemenssalen – den lille sal.

Børnene bliver passet, mens forældrene får orientering.

Med venlig hilsen

Sr. Miriam, e-mail sistram@hotmail.com. Tlf. 24 26 42 51

UGENTLIG MEDITATIONSFOLDER

Hver uge kan du finde en folder i kirken eller her på siden, der kommenterer søndagens tekst. Klik her!

150 ÅR

flagIMG_4565  IMG_4562        IMG_4573

Vi fejrede ved en festlig reception vores to meget aktive menighedsmedlemmer, Kirsten Szarafin og Daniela Cignitti, som mange af jer sikkert kender fra koret. Se flere billeder på kirkens Facebook!

KOLLEKT:
En appel fra et menighedsmedlem:

På grund af Covid-19 blev kirken nødt til at lukke sine døre i mere end 2 måneder -i april og maj 2020.

For at undgå spredning af koronavirussen er indtægterne fra indsamlingen stærkt reduceret og begrænset af forskellige grunde, herunder lavere deltagelse til messerne. Ikke desto mindre er vores sogneudgifter de samme.

Denne appel er rettet mod jer, jeres forståelse, generøsitet og stadige støtte.

Foruden  indsamlingskurvene, hvor I kan placere jeres donationer, er der også informationssedler med MobilePay-nummer og bankoplysninger bag i kirken. Tag gerne en seddel med, når I forlader kirken. Tak for jeres opmærksomhed.

VORES KIRKE SKAL BESTÅ!

1 procent

Hvor er det glædeligt! Mange har i foråret tilmeldt sig kirkeskatteordningen, og det har betydet en øget indtægt til de mange udgifter, Sankt Annæ Kirke har.

Vi har modtaget omkring 40% mere i kirkeskat end sidste år. Kirkeskatten betyder, at Sankt Annæ kirke har fået en stabil indtægt, hvilket har stor betydning især i år, hvor der ikke er indsamlet så mange penge til messerne.

Vil man spille fodbold eller badminton, må man betale kontingent til klubben. Det samme gør sig gældende for den katolske kirke. Vi virker for de penge, som medlemmerne giver, og den katolske kirke modtager ingen penge fra staten.

Derfor er vi afhængig af, at du indgår en kirkeskataftale, typisk 1% af din indkomst. Meld dig til på www.katolsk.dk eller kontakt Sankt Annæ Kirke, fx på info@sanktannaekirke.dk.

Derved sikrer du dig, at du og dine børnebørn kan komme i Sankt Annæ kirke og ikke skal finde en katolsk kirke i en anden bydel.

CARITAS-REPRÆSENTANT

Caritas – ny sognerepræsentant.

Sankt Annæ menighed skal have et nyt medlem til Caritas’ repræsentantskab.

Caritas Danmark er en del af Kirkens sociale arbejde og er en del af Caritas Internationalis. Sognerepræsentanten modtager 4 gange om året ”Caritasnyt”. Opgaverne er at modtage materiale om den årlige kollekt til Caritas og den årlige fasteindsamling. Materialet skal slås op i kirkens våbenhus og andre relevante steder. Repræsentanten bliver inviteret til det årlige repræsentantskabsmøde, som foregår forskellige steder i Danmark (udgifter til deltagelse betales af Caritas). På møderne er der gode muligheder for at møde og samtale med ledelsen og andre sognerepræsentanter. Caritas arbejder i Danmark med bl.a. gratis og anonym socialrådgivning. Internationalt arbejder Caritas med både akut nødhjælp og med langsigtede ulandsprojekter fx i Asien og i Afrika. I det internationale arbejde er Caritas en vigtig partner for udenrigsministeriet og støttes med penge fra Danmarks ulandshjælp. Flere oplysninger – se www.caritas.dk.

Brev fra Paul Joergensen

Lektor
Telefon +45 3258 7060
Mobiltelefon: +45 29 17 32 28

KIRKEKONTORET

Vi holder åbent onsdag og torsdag kl. 10 – 12. Tlf. 50 28 91 74.

VORES KIRKE SKAL BESTÅ!

Lukningen har haft store økonomiske konsekvenser for Sankt Annæ Kirke. I modsætning til folkekirken modtager den katolske kirke ikke nogen økonomisk støtte fra staten.

Sankt Annæ kirke vil derfor komme til at stå til og mangle mere end 200.000 kr., hvis vi ikke alle donerer mindst, som vi plejer!

For alle, der ikke i øjeblikket er i kirkeskatteordningen, anbefales det samtidig stærkt at gøre det hurtigst muligt!

Skriv en e-mail til info@sanktannaekirke.dk og information og tilmeldingsskema vil blive sendt til jer. Du kan også gå på www.katolsk.dk og tilmelde dig direkte.

ØNSKER DU AT TALE MED EN PRÆST?

Pastor Wieslaw på tlf. 27 65 10 69, f. Peter 50 28 93 15 (english speaking) or f. Jacek 50 28 91 48 (hispano).

Sankt Annæ Kirke, 22. marts 2020, 3   Sankt Annæ Kirke, 22. marts 2020, 2   Billeder fra kirken, lørdag d. 21. marts 2020

PAVENS INTENTIONER – september 2020

Fokus på respekten for planetens ressourcer

– at der ikke bliver drevet rovdrift på verdens ressourcer, men at de bliver fordelt på en retfærdig og respektfuld måde

KATOLSK WEBSHOP

Her kan du finde alt fra bøger til lys og gaveartikler! www.pastoral.dk 

Facebook Reklame for webshop (1)  webshop1

 

KIRKESKAT

Vi opfordrer alle til at tegne en kirkeskat-aftale! Den katolske kirke er i økonomiske vanskeligheder. Kun du kan være med til at hjælpe!
Læs mere på www.katolsk.dk!
KIRKENS ORGEL
 Vores organist hedder Sr. Tarsylla.
 Kirken set fra koret 2019  Kirken set fra koret

BORDBØN

Gode Gud. I din store godhed og ved menneskers arbejde kan vi hver dag få noget at spise. Det takker vi dig for og beder dig: Giv, at alle mennesker i verden må få det daglige brød og lide sult. Amen.

IKON I ROM, september 2018

Rom ikon 2

AUDIENS HOS PAVEN

På kirkens facebook kan du se en lille video fra pavens audiens onsdag d. 20. december. Skal du selv til Rom og på en onsdag? Så gå på hjemmesiden www.katolsk.dk. Her kan du bestille billetter til audiensen, som finder sted hver onsdag.

imagesN5QGTX2Z

HOVEDALTERET

Sankt Annæ kors

SANKT ELISABETH HOSPITAL – DET STORE VÆGMALERI

Det store vægmaleri kan beses i hospitalets åbningstid. Der er sat standere m.m. op, så man kan læse om og forstå den lange billedfrise. En smuk bog om kunstværket kan købes for 250,- kr. bl.a. hos Zittans Boghandel ved Sundbyvester Plads. Du kan blot gå ind ad hovedindgangen til hospitalet og beundre kunstværket.