Forside

20160504-111022-2-1000x666we[1]

Velkommen til Sankt Annæ Kirke, et katolsk sogn på Amager i bispedømmet København.

Sankt Annæ Kirke er et internationalt kirkesamfund, der betjener tre sproggrupper: dansk, engelsk og polsk. Vi håber, at du finder hjemmesiden nyttig, interessant og informativ. Her finder du information om de mange aktiviteter, vores menighed er involveret i, samt andre oplysninger til at forbedre jeres åndelige liv.

Vi har samlet en række opslag på vores opslagstavle herunder. Prøv at scrolle ned ad siden og se, om der ikke er noget, der vækker din interesse!

Vi har også en facebook-side, du kan følge! Klik her


LOTTERI TIL FORDEL FOR KIRKEBYGNINGEN

Som I sandsynligvis har hørt, på grund af den forværrede tilstand for mange vinduer på den sydlige del af kirkebygningen, og disse skal udskiftes, snarest muligt!. Disse vinduer er mere end 70 år gamle og er i Sankt Klemenssalen, kapellet, Ministrantrummet,  sognekontoret og så videre. Mange er rådne og kan ikke lukkes ordenligt, hvilket forårsager træk og vandlækage fra regnvand og smeltende sne. Ny vinduere vil reducere træk og opvarmningsomkostningerne. Omkostningerne til udskiftning af disse 51 vinduer er cirka 468.750 kr., Inklusive 25% moms.

For flere uger siden har vi startet salg af lotterier til at bidrage med at finansiere omkostningerne til udskiftning af vinduerne. Billetprisen er kun 10 kr. stykket, og der er mange værdifulde præmier. 1. præmie er 5.000 kr.; 2. præmie er 3.000 kr.; 3. præmien er 2.000 kr. plus mange trøstepræmier. Takket være den store støtte fra mange af jer er der kun nogle begrænsede billetter tilbage. Derfor, hvis nogle af jer ønsker at hjælpe med at købe en lodseddel, vil nogle frivillige stå bag i kirken i slutningen af messen. Alle donationer, i form af kontanter og præmier, vil blive meget værdsat.

Lodtrækning finder sted under fejringen af Sankt Annæ Dag søndag den 15. september kl. 16.
Selvom vinderen muligvis ikke er til stede, bliver han eller hun udråbt og vil blive kontaktet. Derfor er det vigtigt at notere dit navn og telefonnummer tydeligt på Lotterikuponen.

Som en del af indsamlingsindsatsen afholdes en middag og dansedisko lørdag den 14. september, 2019, i Sankt Liguori-salen.
Der bliver arrangeret god mad, og svingende dansemusik af DJ Ernesto og Blitz. Temaet for denne Middag og Danse aften er ” Tresserne”, og der er præmie til den bedste dragt. Alt overskud fra denne begivenhed gives til Kirkens reparations- og vedligeholdelsesfond. Detaljer offentliggøres i løbesedler, der findes bag i kirken.

Tak for din opmærksomhed. Alle store eller små bidrag vil blive meget værdsat. TAK FOR DIN STØTTE.

AFSKEDSRECEPTION FOR P. SLAWOMIR “SLAWEK” ROMANOWSKI SØNDAG D. 23. JUNI 2019

p. Slawek

Tusind tak for hans store arbejde i vores sogn. P. Slawek var nok som præst mest kendt blandt sin polske menighed, men alle har haft glæde af hans store engagement: Orgelet, renoverede køkkener, beskæring af træer, renovering af kontor og kontorgang samt ministranternes lokale.

SOGNEKALENDER AUGUST 2019

AUGUST
Fredag d. 2.: Jesu Hjerte Fredag Messe kl. 17:00 med sakramental velsignelse Kl. 18:30 messe på polsk
Søndag d. 4.: ALFONS MARIA DE’ LIGUORI Redemptoristordenens Stifter Messe kl. 8:30 og Festmesse kl. 10:00
Tirsdag d. 6.: HERRENS FORKLARELSE Messe kl. 17:00 med vesper
Fredag d. 9.: THERESA BENEDIKTA AF KORSET (Edith Stein) værnehelgen for Europa Messe kl. 17:00
Søndag d. 18.: JOMFRU MARIAS OPTAGELSE I HIMLEN. Messe kl. 8:30 og Festmesse kl. 10:00
Torsdag d. 22.: Jomfru Maria, vor Dronning Messe kl. 17:00 med novene
Torsdag d. 29.: Johannes Døberens Martyrium Messe kl. 17:00 med novene

Se powerpoint om KIRKEBIDRAG

Hver af sproggrupperne har nedsat en gruppe, der med en kampagne skal forsøge at få kirkens medlemmer til at betale kirkebidrag(skat). Vi er glade for at kunne meddele, at over 100 allerede har tegnet aftale til den katolske kirke i DK!

MENIGHEDSRÅDET næste møde: tirsdag d. 18. juni.

Du skal skrive menighedsrådet i det lille felt foroven for at se menighedsrådets medlemmer.

Dagsorden for mødet d. 21/5-19  http://stanneschurch.dk/DK/wp-content/uploads/2019/05/Dagsorden-MR-møde_2019.pdf

Godkendt referat af 19. marts 2019

Godkendt referat af 21. maj 2019

FIRMELSE 5. MAJ 2019

Firmelse 2019

27 firmander modtog firmelsens sakramente af biskop Czeslaw.

IMG_2727IMG_2729IMG_2730

PALMESØNDAG

IMG_2695[1]                                           IMG_2692[1]
KIRKESKAT
KIRKE-BIG (Kirkebidrags-udvalget) holdt lørdag d. 6. april sit første møde og drøftede, hvordan vi i Sankt Annæ Kirke kan få flere medlemmer til at betale kirkeskat (kirkebidrag).
Den katolske kirke i Danmark er i økonomisk krise og har måttet lukke kirker og institutioner over hele landet. Men hvis vi får flere til at betale regelmæssigt til kirken med en kirkekontrakt, kan vi måske undgå flere lukninger. Du kan gå på www.katolsk.dk og udfylde din kirkeskat direkte!
unnamed
 NYT ORGEL
 Vores organist hedder sr. Tarsylla.
 BONUSINFO:Jerusalemskirken (metodistkirke) i Rigensgade 10 har 35 stemmer, bygget af orgelbygger Gunnar Husted, og er det største romantiske orgel i Danmark.
ASKEONSDAG 6. MARTS 2019
Askeonsdag2
 Askeonsdag indleder den kristne fastetid, som fortrinsvis fejres af katolikker. I de 40 dage som fastetiden varer, fra askeonsdag til påskedag, opfordres de troende til særlig intensivt at bede, gøre godt og faste. Det er uvist, hvor langt tilbage traditionerne med askeonsdag går.
 
FASTELAVN SØNDAG D. 3. MARTS 2019

Blomsterbarn2     Blomsterbarn3    Blomsterbarn6

SOGNEBLADET nr. 1 2019  

Sognebladet udkommer ikke mere pga. manglende frivillig hjælp. Skulle du have lyst til at genskabe sognebladet, kan du henvende dig til p. Wieslaw.

Ellers henviser vi til kirkens hjemmeside, facebook og den ugentlig meditationsfolder!

KYNDELMISSE

Kyndelmisse 2019 3 Kyndelmisse2019 Kyndelmisse2019 - 2

Mange havde medbragt lys til velsignelse. Meget stemningsfuldt. Efter messen var der Blasius-velsignelse.

 HELLIG TRE KONGER

Hellig Tre Konger foran krybben 2019  Hellig Tre Konger 6. januar 2019 blev fejret med Kool Kirke

Kirken set fra koret 2019  Kirken set fra koret

BORDBØN

Gode Gud. I din store godhed og ved menneskers arbejde kan vi hver dag få noget at spise. Det takker vi dig for og beder dig: Giv, at alle mennesker i verden må få det daglige brød og lide sult. Amen.

IKON I ROM, september 2018

Rom ikon 2

AUDIENS HOS PAVEN

På kirkens facebook kan du se en lille video fra pavens audiens onsdag d. 20. december. Skal du selv til Rom og på en onsdag? Så gå på hjemmesiden www.katolsk.dk. Her kan du bestille billetter til audiensen, som finder sted hver onsdag.

imagesN5QGTX2Z

HOVEDALTERET

Sankt Annæ kors

Sankt Elisabeth Hospital

Det store vægmaleri har været under restaurering gennem det sidste 1½ år, og der er nu sat standere m.m. op, så man kan læse om og forstå den lange billedfrise. En smuk bog om kunstværket kan købes for 250,- kr. bl.a. hos Zittans Boghandel ved Sundbyvester Plads. Du kan blot gå ind ad hovedindgangen til hospitalet og beundre kunstværket.

Ugentlig meditationsfolder: Her vil der hver uge blive bragt kommentarer og uddybninger af søndagens tekst.  klik her

Den Hellige Faders Intentioner for august 2019

Evangelisering: Familierne, arnestedet for menneskets vækst
– at familierne, gennem deres liv i bøn og kærlighed, må blive tydelige “arnesteder for sand menneskelig vækst