Forside

20160504-111022-2-1000x666we[1]

Velkommen til Sankt Annæ Kirke, et katolsk sogn på Amager i bispedømmet København.

Sankt Annæ Kirke er et internationalt kirkesamfund, der betjener tre sproggrupper: dansk, engelsk og polsk. Vi håber, at du finder hjemmesiden nyttig, interessant og informativ. Her finder du information om de mange aktiviteter, vores menighed er involveret i, samt andre oplysninger til at forbedre jeres åndelige liv.

Vi har samlet en række opslag på vores opslagstavle herunder. Prøv at scrolle ned ad siden og se, om der ikke er noget, der vækker din interesse!

Vi har også en facebook-side, du kan følge! Klik her


SANKT ANNÆ WEEKEND 2018
Event- og fundraisingsudvalget giver deres varme tak til alle dem, der har deltaget i begivenheden, og oprigtig taknemmelighed til alle frivillige og hjælpere samt donationer af kager og præmier. En stor tak til de mange generøse kontante donationer, som vi har modtaget. Tak for jeres støtte, som er meget værdsat.

Udvalget mødes snart for at evaluere programmet fra den sidste weekends program, og især vil vi fokusere diskussionerne på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre. Kommentarer og forslag modtages derfor meget gerne. Kontakt venligst en af præsterne eller søstrene i vores kirke eller til sognekontoret. På forhån: mange tak skal I have!

Det foreløbige nettoresultat er et overskud på 32.000 kr. Regnskabet skal fremlægges for fondskassen, inden det kan godkendes. Dette beløb er allerede deponeret på kirkekontoen.

Er det rart med lys og blomster i en varm kirke?

Lys og varme koster penge. Også for Sankt Annæ Kirke. Kirkens udgifter betales af den frivillige kirkeskat. Menigheden ved Sankt Annæ Kirke består af 2400 medlemmer men kun ca. 240 betaler kirkeskat. Det svarer til ca 10 %

Betaler du måske skat til folkekirken? 83 % af befolkningen betaler til den danske folkekirke, men det får vi jo ingen gavn af.

De katolske kirker i Assens og i Nyborg bliver lukket pga. bispedømmets dårlige økonomi.

Bliver Sankt Annæ Kirke den næste?

Hvor meget koster det at drive og vedligeholde Sankt Annæ Kirke, hvis alle i menigheden betaler kirkeskat?

5 kr. om dagen. Mindre end en liter letmælk!

Din kirkeskat er endda fradragsberettiget. Du kan få hjælp til din skat og tilmelding til kirkeskat ved henvendelse til kirkekontoret ved Sankt Annæ kirke.

Kirkeskat er ikke et spørgsmål om beløbets størrelse men om god vilje;

viljen til at bidrag til Sankt Annæ Kirke og den katolske kirke i Danmark.

Tilmelding via www-katolsk.dk  eller bedes tilmeldling afleveret til sognekontoret; du vil senere blive kontaktet af bispekontoret … Tak for din hjælp! Menighedsrådet

MENIGHEDSRÅDET

Skriv ‘Menighedsrådet’ i søgefeltet foroven til venstre og klik enter (knækpilen). Her ligger referater og mødepunkter vedr. menighedsrådet.

NY PRÆST FOR SPANSKTALENDE

Pastor for spansktalende

Jeg hedder pater Jacek Stanislawski CSsR og er født den 6. december 1969 i Torun syd for Gdansk,hvor jeg gik i folkeskolen og gymnasiet. Den 2. juni 1996 blev jeg færdig med præsteuddannelsen og blev ordineret til præst på Redemptorist Præsteseminariet i Tuchow, hvorefter jeg arbejdede i Szczecinek i 6 år og i Gliwice i 4 år.

I 2016 tog jeg på mission til Argentina i 7 år, hvor jeg arbejdede i to sogne. Siden havde jeg pastoralt arbejde i Perth Amboy i USA i 5 år og arbejdede blandt spansktalende.

Nu er jeg kommet til København for primært at arbejde med spansktalende, et arbejde jeg glæder mig til!

NY PRAKTIKANT FREM TIL 1. FEBRUAR

Martin 2

Jeg hedder Martin Wojdan og er 26. Min hjemby er Mrzeżyno, på den polske kyst. Min mor, Grażyna, er lærer og min far, Janusz, pensioneret soldat. Jeg har en ældre bror, Andrew, som driver agrotourisme. Jeg er redemptorist-praktikant og er færdig med 4. studieår. Jeg har nu 4 år tilbage til at blive præst. Jeg bor og studerer i Tuchów i det sydøstlige Polen. Efter min studentereksamen studerede jeg i 3 år økonomi ved University of Nicolaus Copernicus i Toruń. Jeg interesserer mig for matematik, filosofi, aktiv sport (hovedsagelig fodbold og volleyball), spiller guitar og synger i et seminariekor. Jeg kan godt lide at prøve nye ting. Min pastorale praksis vil vare i 6 måneder,  og jeg er meget glad for at være i Skt. Annæ Kirke. Det er ære for mig.

Menighedsrådet                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Du kan se medlemmerne, hvis du skriver ‘menighedsrådet’ i søgefeltet for oven. Der arbejdes på en bedre løsning, men indtil videre er det her, du skal finde navnene.

Audiens hos paven?
På kirkens facebook kan du se en lille video fra pavens audiens onsdag d. 20. december. Skal du selv til Rom og på en onsdag? Så gå på hjemmesiden www.katolsk.dk. Her kan du bestille billetter til audiensen, som finder sted hver onsdag.

imagesN5QGTX2Z

HOVEDALTERET

Sankt Annæ kors

Restaurering

Dele af vores hovedalter og Jesus-statuen har været under en længere tids restaurering af Magdalena Kolodziej, men er nu færdiggjort. Også tabernaklet får et nyt lag guldIMG_0831

Sankt Elisabeth Hospital

Det store vægmaleri har været under restaurering gennem det sidste 1½ år, og der er nu sat standere m.m. op, så man kan læse om og forstå den lange billedfrise. En smuk bog om kunstværket kan købes for 250,- kr. bl.a. hos Zittans Boghandel ved Sundbyvester Plads. Du kan blot gå ind ad hovedindgangen til hospitalet og beundre kunstværket.

Nyt fra menighedsrådet:

Referat af mødet i august 2016

Referat af møde november 2016

Referat af mødet 19. november 2016

Referat af møde 6. februar 2017

Referat af møde d. 6. juni 2017

Ugentlig meditationsfolder: Her vil der hver uge blive bragt kommentarer og uddybninger af søndagens tekst.  klik her

Sognebladet nr. 1 2017

Sognebladet nr. 2 2017

Sognebladet nr. 3 2017

Bønnens Apostolat:

Den Hellige Faders Intentioner 2018:

September 2018

I denne måned beder vi for hele verden med særligt fokus på unge mennesker i Afrika. – at de unge i Afrika må have adgang til undervisning og arbejde i deres egne lande