Forside

20160504-111022-2-1000x666we[1]

Velkommen til Sankt Annæ Kirke, et katolsk sogn på Amager i bispedømmet København.

Sankt Annæ Kirke er et internationalt kirkesamfund, der betjener tre sproggrupper: dansk, engelsk og polsk. Vi håber, at du finder hjemmesiden nyttig, interessant og informativ. Her finder du information om de mange aktiviteter, vores menighed er involveret i, samt andre oplysninger til at forbedre jeres åndelige liv.

Vi har samlet en række opslag på vores opslagstavle herunder. Prøv at scrolle ned ad siden og se, om der ikke er noget, der vækker din interesse!

Vi har også en facebook-side, du kan følge! Klik her


JULEFROKOSTEN FOR SENIORER TORSDAG D. 6. DECEMBER:

IMG_2361  IMG_2362  IMG_2363

JULEKONCERT

Julekoncert lørdag den 8. december fra kl. 14, her i Sankt Annæ kirke, og billetprisen er 100 kr.

I år vil det kendte og populære Amager Gospel kor bidrage ved at bringe julestemning med glad julemusik og salmer. Vær opmærksom på at flere medlemmer af koret også er medlemmer af vores eget sogn. Gå ikke glip af denne unikke og følelsesmæssige begivenhed ved at have dette fremragende gospelkor, med mere end 50 sangere, til at synge for og med os. Vi ser frem til din tilstedeværelse og støtte.
Yderligere informationer og billetter kan fås på www.Billetto.com. Billetter vil også være til salg gennem billetkoordinatoren for hver sproggruppe og fra sognekontor.
Dette er et Fundraising-event, og som altid vil al eventuel overskud overdrages direkte til Kirkens forbedrings- og vedligeholdelsesfonde. På forhånd tak for enhver støtte og assistance.
Efter messen vil koncertbilletterne også være til salg bag i kirken.

KIRKEN I DECEMBER

8.-12   december polsk retræte

10.-12. december fra kl. 18.30: Polsk retræte

24. december (juleaften): engelsk messe kl. 15.00, dansk messe kl. 22.00 og polsk kl. 24.00

25. december (1. juledag): Dansk messe kl. 10.00, polsk kl. 12.00 og engelsk kl. 17.00

26. december (2. juledag): Dansk messe kl. 10.00 og polsk messe kl. 12.00

31. december (nytårsaften): Dansk messe kl. 15.00.

1. januar 2019: Dansk messe kl. 10.00, polsk kl. 12.00 og engelsk messe kl. 17.00

Christmas-Garland1

Gospel-koncert 8. december

Amager-Gospelkor

Julekoncerten finder sted lørdag den 8. december. På nuværende tidspunkt har mere end 40 sangere fra Amager Gospelkor (AGK) tilmeldt sig koncerten her i Sankt Annæ Kirke. Faktisk kan vi forvente, at 50 til 60 sangere vil deltage i denne særlige begivenhed!
Glögg, æbleskiver og kaffe kan købes efter koncerten.

Billetter på www.billetto.dk eller i kirken.

1.KOMMUNIONSUNDERVISNING I SANKT ANNÆ KIRKE 2019

For de børn, som ikke går på Sankt Annæ Skole, er der undervisning i ministrantlokalet, Hans Bogbinders Allé 4,  hver onsdag kl. 15.30 frem til 1.kommunionen 30. maj 2019 på Kristi Himmelfarts Dag.

Forældremøde d.7. januar 2019!

Henvend jer til Sr. Miriam Wirt og hør nærmere og læs mere under punktet ‘Børn og Unge’.

IKON I ROM

Rom ikon 2

GAVE TIL PAVEN

En drøm blev til virkelighed!

En delegation af unge fra Danmark, som var med i projektet Ikon AMEN, ønskede at rejse til Rom og præsentere dette for Paven – et nyt projekt fra Danmark, som indebærer pave Frans’ lære og Maria-temaet op til Verdensungdomsdagene i Panama i januar 2019: ”Jeg er Herrens tjenerinde. Lad det ske mig efter dit ord!” (Luk 1,38). Det lykkedes!

Ikon Amen blev overrakt til Pave Frans.

En international gruppe fra Sankt Annæ Kirke i København, bestående af 9 voksne og 2 børn, repræsenteret ved tre generationer og 5 lande, var i Rom til generelaudiensen d. 19. september for at bede Den Hellige Fader om velsignelse af projektet til Panama. Paven fik overrakt gaver fra Danmark:  kopi af Ikon AMEN samt T-shirt med motiv af ikonet. Vi er dybt taknemmelige for det.

Vores pilgrimstur var meget kort: 17. – 20. september, men oplevelserne var overvældende. Mattheo, som var vores rejseleder og tolk, var altid parat til at hjælpe os med sproget samt udarbejde et spændende og lærerigt program for vor pilgrimstur. Alle boede i en lejlighed tæt på Vatikanet, og vi følte os som én familie, hvor man tager ansvar for hinanden og hjælper hinanden. Den første dag besøgte vi Peterskirken med guide og bagefter blev billetterne til generelaudiensen afhentet. Alle steder var der lange køer og stærk kontrol; det hører bare med, når man besøger Vatikanet. Onsdag var audiensdag, hvor vi mødte tidligt, stod i lang kø sammen med mange pilgrimme fra hele verden. Vi uddelte postkort med Ikon AMEN og dansede af glæde. Paveaudiensen var højdepunktet for os. To personer fra gruppen fik hvide billetter til første række, hvor Paven kom forbi. Vi er dybt taknemmelige – først og fremmest for den store nådegave og opbakning af vor Biskop Czeslaw. Takket være Biskoppens indsats fik vi den ære at komme i nærhed af pave Frans, hvor vi overrakte Ham Ikon Amen. Tusind tak til alle, der støttede os med bøn.

Vi var meget rørte, da paven kom til os. Hans åbenhed, hans varme smil og interesse for ikonet var stor. Det er ikke til at beskrive. Det var en kæmpestor og uforglemmelig oplevelse. Paven standsede og så nøje på ikonen og læste teksten, som beskriver projektet og så på os med blide øjne. Det var en historisk begivenhed.

Resten af gruppen var også tæt på altret. Bagefter var vi i Vatican Radio, hvor vi fortalte om projektet på engelsk, ukrainsk og polsk. Så kørte vi med bussen til Sankt Paulo Kirke, hvor vi fik en guidet tur. Det var fantastisk at fokusere på de store apostle, som bragte Evangeliet med brændende iver ud til verden.

Er det rart med lys og blomster i en varm kirke?

Lys og varme koster penge. Også for Sankt Annæ Kirke. Kirkens udgifter betales af den frivillige kirkeskat. Menigheden ved Sankt Annæ Kirke består af 2400 medlemmer men kun ca. 240 betaler kirkeskat. Det svarer til ca 10 %

Betaler du måske skat til folkekirken? 83 % af befolkningen betaler til den danske folkekirke, men det får vi jo ingen gavn af.

De katolske kirker i Assens og i Nyborg bliver lukket pga. bispedømmets dårlige økonomi.

Bliver Sankt Annæ Kirke den næste?

Hvor meget koster det at drive og vedligeholde Sankt Annæ Kirke, hvis alle i menigheden betaler kirkeskat?

5 kr. om dagen. Mindre end en liter letmælk!

Din kirkeskat er endda fradragsberettiget. Du kan få hjælp til din skat og tilmelding til kirkeskat ved henvendelse til kirkekontoret ved Sankt Annæ kirke.

Kirkeskat er ikke et spørgsmål om beløbets størrelse men om god vilje;

viljen til at bidrag til Sankt Annæ Kirke og den katolske kirke i Danmark.

Tilmelding via www-katolsk.dk  eller tilmeldingsblanket på sognekontoret. Du vil senere blive kontaktet af bispekontoret … Tak for din hjælp! Menighedsrådet

MENIGHEDSRÅDET

Skriv ‘Menighedsrådet’ i søgefeltet foroven til venstre og klik enter (knækpilen). Her ligger referater og mødepunkter vedr. menighedsrådet.

NY PRÆST FOR SPANSKTALENDE

Pastor for spansktalende

Jeg hedder pater Jacek Stanislawski CSsR og er født den 6. december 1969 i Torun syd for Gdansk,hvor jeg gik i folkeskolen og gymnasiet. Den 2. juni 1996 blev jeg færdig med præsteuddannelsen og blev ordineret til præst på Redemptorist Præsteseminariet i Tuchow, hvorefter jeg arbejdede i Szczecinek i 6 år og i Gliwice i 4 år.

I 2016 tog jeg på mission til Argentina i 7 år, hvor jeg arbejdede i to sogne. Siden havde jeg pastoralt arbejde i Perth Amboy i USA i 5 år og arbejdede blandt spansktalende.

Nu er jeg kommet til København for primært at arbejde med spansktalende, et arbejde jeg glæder mig til!

NY PRAKTIKANT FREM TIL 1. FEBRUAR

Martin 2

Jeg hedder Martin Wojdan og er 26. Min hjemby er Mrzeżyno, på den polske kyst. Min mor, Grażyna, er lærer og min far, Janusz, pensioneret soldat. Jeg har en ældre bror, Andrew, som driver agrotourisme. Jeg er redemptorist-praktikant og er færdig med 4. studieår. Jeg har nu 4 år tilbage til at blive præst. Jeg bor og studerer i Tuchów i det sydøstlige Polen. Efter min studentereksamen studerede jeg i 3 år økonomi ved University of Nicolaus Copernicus i Toruń. Jeg interesserer mig for matematik, filosofi, aktiv sport (hovedsagelig fodbold og volleyball), spiller guitar og synger i et seminariekor. Jeg kan godt lide at prøve nye ting. Min pastorale praksis vil vare i 6 måneder,  og jeg er meget glad for at være i Skt. Annæ Kirke. Det er ære for mig.

Audiens hos paven?
På kirkens facebook kan du se en lille video fra pavens audiens onsdag d. 20. december. Skal du selv til Rom og på en onsdag? Så gå på hjemmesiden www.katolsk.dk. Her kan du bestille billetter til audiensen, som finder sted hver onsdag.

imagesN5QGTX2Z

HOVEDALTERET

Sankt Annæ kors

Restaurering

Dele af vores hovedalter og Jesus-statuen har været under en længere tids restaurering af Magdalena Kolodziej, men er nu færdiggjort. Også tabernaklet får et nyt lag guldIMG_0831

Sankt Elisabeth Hospital

Det store vægmaleri har været under restaurering gennem det sidste 1½ år, og der er nu sat standere m.m. op, så man kan læse om og forstå den lange billedfrise. En smuk bog om kunstværket kan købes for 250,- kr. bl.a. hos Zittans Boghandel ved Sundbyvester Plads. Du kan blot gå ind ad hovedindgangen til hospitalet og beundre kunstværket.

Nyt fra menighedsrådet:

Referat af mødet i august 2016

Referat af møde november 2016

Referat af mødet 19. november 2016

Referat af møde 6. februar 2017

Referat af møde d. 6. juni 2017

Ugentlig meditationsfolder: Her vil der hver uge blive bragt kommentarer og uddybninger af søndagens tekst.  klik her

Sognebladet nr. 1 2017

Sognebladet nr. 2 2017

Sognebladet nr. 3 2017

Bønnens Apostolat:

Den Hellige Faders Intentioner 2018:

December

I denne måned beder vi for evangelisering med særligt fokus på formidling af troen  at de mennesker, der er beskæftigede med at formidle troen i deres dialog med samfundet, må finde et sprog, der passer til nutidens forhold.