Forside

20160504-111022-2-1000x666we[1]

Velkommen til Sankt Annæ Kirke, et katolsk sogn på Amager i bispedømmet Danmark.

Sankt Annæ Kirke er et internationalt kirkesamfund, der betjener tre sproggrupper: dansk, engelsk og polsk. På hjemmesiden finder du information om vores kirkes mange aktiviteter, vores menighed samt andre oplysninger til dit bønsliv.

Vi har samlet en række opslag på vores opslagstavle herunder. Prøv at scrolle ned ad siden og se, om der ikke er noget, der vækker din interesse!

Vi har også en Facebook-side, du kan følge! Klik her


 ALLE MENIGHEDENS MEDLEMMER ØNSKES EN GOD SOMMER!
Kirken er åben i dagtimerne, og der er messer de sædvanlige tider. Sognekontoret har åbent de fleste onsdage og/eller torsdage i juni-juli.
Lys1   Paven

PAVENS INTENTIONER JUNI 2024 (Pavens Globale Bønsnetværk):

For dem, der flygter fra deres land

Lad os bede om, at de mennesker, der flygter fra krig eller sult og tvinges ud på farefyldte rejser, må finde gæstfrihed og nye muligheder i deres værtslande.

PAVENS INTENTIONER JULI 2024 (Pavens Globale Bønsnetværk):

For den pastorale omsorg for de syge

Lad os bede om, at de syges salvelses sakramente vil give Herrens styrke til de syge, der modtager det, og  til deres kære, og at det for alle i stigende grad må være et synligt tegn på medfølelse og håb.

 

TORSDAGSKLUBBEN

Torsdagsklubben serverer kaffe og kage – og vil samtidig invitere dig til at komme hver torsdag kl. 12.00.

palmesøndag.jpg3 

MENIGHEDSRÅDET

Menighedsråd

Menighedsrådsmøde tirsdag d. 28. maj kl. 18.15.

Referat af MR-møde tirsdag d. 27. feb. 2024. Klik her

KATOLSK ORIENTERING

Bladet udkommer ikke fremover. Bispedømmet vil vurdere, hvordan man fremover vil kommunikere med medlemmerne. Desværre er papirudgaven meget dyr at producere og distribuere. Vi afventer nyt herom.

SYNODEN 2024

Synoden 2024
12 havde trodset sneen torsdag d. 9. januar og var mødt frem for at drøfte spørgsmål til Synoden 2024. Vi var unge som gamle, søstre som lægfolk og dansk- engelsk og polsktalende, så der var god repræsentation fra alle grupper. Synlighed og bedre kommunikation blev hovedemnet for aftenen.
Referatet fra mødet vil blive tilsendt Synodegruppen i bispedømmet.
Tusind tak til jer, der kom!

Referat fra mødet om Synoden 2024 i Skt.Annæ Kirkehttp://stanneschurch.dk/DK/wp-content/uploads/2024/01/Referat-SYNODE-2024-i-Skt.-Annæ-Kirke-Kopi.pdf

Læs mere på www.synode.dk!

FOLKEMISSIONEN 2024

YOUCAT_Missionsuge. Engelsk annonce.

Youcat er en katekismus for unge men kan med fordel læses af alle. Koster 149,-kr. hos Pastoralcentret eller hos sr. Miriam. Youcat daily app kan downloades!

1.KOMMUNION 2024

Referat af forældremøde og invitation til weekenden 8.-10. marts 2024 kan læses under punktet ‘Børn og unge’!

paven

Fundraising   Renovering

FUNDRAISING – GAVER OG DONATIONER MED SKATTELETTELSER

Iflg. ligningslovens skattelov, § 8 A, kan gaver og donationer fradrages i indkomstskatten. I kirken ligger en folder, der forklarer om reglerne!

Februar 2024: Vi har fået repareret alle dørene i kirken og diverse VVS-opgaver klaret!

 IMG_8238    IMG_8241    IMG_8240    IMG_8239 - Kopi
KIRKENS KLOKKER
Kirken blev bygget i 1938, men det tog 16 år, før menigheden havde sparet op til klokkerne og fik dem leveret i 1953 af det tyske firma Otto i Hemmelingen ved Bremen.
Klokkerne kostede 63.540 kr (ca. 1.156.000 kr. 2023) og har 4 diameter: 1380 mm, 1160 mm, 1030 mm og 870 mm. De vejer henholdsvis 1970 kg, 1260 kg, 930 kg og 590 kg.
Tonerne er e – g -a – c. I januar 1955 blev det elektriske anlæg udført og taget i brug.
Den største klokke er indviet til Christus Redemptor og bærer inskriptionen: Copiosa apud eum Redemptio (Hos ham er der rigelig forløsning). Den anden er indviet til Hellig Anna og bærer inskriptionen: Hellig Anna, hør os kalde – bed i nåde for os alle – til Marias milde søn. Den tredje er indviet til Vor Frue (Angelus-klokken). Inskription: Ave Maria. Den fjerde er til minde om Niels Steensen (messeklokke). Inskription: Venite Adoremus (Kom, lad os tilbede!).
KATOLSK ORIENTERING 13. OKTOBER 2023 
Katolsk orientering har i dette nummer en meget flot omtale af kirken og især af Sankt Annæ-dag og de mange, der deltog: www.katolskorientering.dk/forside
Spørgeskema-COLOURBOX48960352_0

Mineretræte 5

VERDENSUNGDOMSDAGENE (WYD) I LISSABON 2023

Portugal 1  portugal 2  Portugal 3

Søndag den 23.juli var en stor historisk begivenhed I Sankt Annæ Kirke i København.
Til alle messer blev der bedt for de unge, der skal til Verdens Ungdoms Dage i Lissabon snart. Alle pilgrimme fra Danmarks Unge Katolikker blev nemlig udrustet med Icon- Amen T- shirt og trekanter med det nye motiv af Icon Amen for at være synlig med evangeliseringsbudskabet fra Danmark. Lige før pilgrimsfærden for de unge DUK’ere fra Danmark var denne dag særlig vigtig for hele Sankt Annæ sogn, fordi Icon Amen blev udført netop i vores sogn.  Under den polske messe blev en gruppe polske unge højtideligt sendt på pilgrimsfærden med den velsignelse at forkynde den gode nyhed om budskabet med Ikon Amen og for at vidne om tro for verden med dens hastværk og glæde, ligesom Maria gjorde det. Kom med os! Du kan læse mere om Icon Amen på hjemmesiden icon-amen.org.
Vi opfordrer og inviterer dig til at deltage i det internationale evangeliseringsprojekt og dele budskabet med andre. I dag har vi brug for folk, der står fast ved deres tro på Gud og hjælper andre og løfte dem op, så  vores begejstring for troen vokser.
Forenet i bøn Sr. Teresa Piekos
SBDNP
København Danmark

VIDSTE DU…?

at vi ved hjælp af dine donationer har fået opsat 6 lanterner, udskiftet el-ledninger flere steder i kirken, sat rottespærrer på vores kloakker, fået nye tage over indgangene og trappen i menighedshuset er sat i stand!

Vores næste store projekt bliver udskiftning af vitale dele af varmeinstallationerne. Overskuddet på Sankt Annæ Dag d. 10. september vil gå til døre i kirken og altertavlens sideophæng. Tilbud er indhentet, og vi håber, at se arbejdet gjort i løbet af januar 2024.

Sankt Anna

 

Skyer

MEDITATIONSFOLDEREN

Holder desværre en pause. Du kan læse tidligere foldere ved at klikke her!

ÅRETS KONFIRMANDER 2023

Firmelse 2023 1
INDVIELSE AF TRÆKORS 2023

IMG_7780   IMG_7777

GetImage
 dåbsattest-opbevaring     Vielsesattest

DÅBSATTESTER OG VIELSESATTESTER

Fra 1. januar 2023 træder nye regler i kraft, og dåbs- og vielsesattester udstedt af den katolske kirke har ikke længere civil gyldighed. Fremover gælder kun personattesten, der udstedes af borger.dk eller den lokale folkekirkes registerfører. Skal dit barn døbes, skal barnet navngives før den katolske dåb, og der skal indhentes en personattest som anført oven for. Medbring en kopi, når I skal mødes med præsten inden dåben. Ved vielser gælder, at der skal indhentes en prøvelsesattest hos borger.dk, før parret kan vies af en præst, som har vielsesmyndighed. Vielsesattester og dåbsattester kan stadig udstedes, men kan kun anvendes inden for kirken.

parkering

PARKERING OMKRING KIRKEN

Du må parkere max. 3 timer.
Alle i menigheden kan stadig parkere gratis bag kirken på den lille p-plads – hvis der er plads!
rosenkrans
 BØRN OG UNGE

1. kommunion og konfirmation i 2024.

Firmelsen søndag d. 14. april 2024. Tilmelding vil være åben fra juni 2023 via følgendel link: http://sanktannaekirke.wixsite.com/firmelse. Se mere under punktet ‘Børn og unge’.

VÅGENAT

Den 1. fredag i måneden er der vågenat. Du kan hele natten komme i kirken og sidde en stund eller tale med et andet menneske. Vågenatten er for alle sproggrupper fra kl. 18.00 – 8.00 lørdag morgen.

SENIORGRUPPEN

Har du lyst til at møde andre fra kirken? Du er meget velkommen til at komme i seniorgruppen, der mødes hver torsdag kl. 12 – 14. Vi hygger os sammen og taler om stort og småt. Bare mød op!

SynodenIMG_6112  IMG_6110
SYNODEN 2021-23

Referater fra de sidste tre møder kan du læse her. Klik i mødet!

1. møde     2. møde    3. møde

PRÆST I DEN ENGELSKTALENDE MENIGHED 

IMG_6070 (2)     p. Marcin Gacek
Du kan læse meget mere om p. Marcin Gacek ved at klikke her!
UKRAINE 
caritas-ukraine

Vi indsamler penge til Ukraine, der er tvunget i krig med Rusland. For at sikre den mest effektive og hurtige hjælp vil vi i Sankt Annæ Kirke overføre det indsamlede beløb til CARITAS POLSKA. Indbetalinger kan foretages via MobilePay til 2913 8543 med noten “UKRAINE”.

MENIGHEDSRÅDET 2022-2026

menighedsrådet

Carsten Sole og Paul Jørgensen  – for den danske sproggruppe, Jan Siekierski og Judyta Butkiewicz  – for den polske sproggruppe, Paulito Miraflores Castillo og Edna Sode  – for den engelsktalende gruppe, p. Wieslaw og p. Marcin – præster og suppleanter: George Achiam og Bjarne Ackey.  Jan Siekierski er valgt som formand og Carsten Sode som næstformand.

MARIA IMMAKULATA-SØSTRENE FEJREDE 50 ÅRS JUBILÆUM SØNDAG D. 3. OKTOBER 2021 

I Katolsk Orientering oktober 2021 er der en større artikel om søstrenes 50 år i Danmark.P1020198

MESSE I HJEMMENE

Er du forhindret i at komme i kirken, kan du måske få hjælp her: https://www.katolsk.dk/den-katolske-kirke-i-danmark/aktuelt/single-news/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=15899&cHash=b91637f5c25f4c64cbb55e2a7cbca44b. Du kan også søge på de enkelte kirker, hvor mange sender messen, bl.a. på Facebook.

firmelse

SOGNEPRÆST P. WIESLAW 

IMG_6066 (2)

Sognepræst p. Wieslaw Podlach skriver:

Jeg blev født i 1960 i Elblag, en by i det nordlige Polen tæt ved Østersøen 60 km fra Gdansk. Byen har 150.000 indbyggere. Min far var skrædder, min mor arbejdede på en møbelfabrik i Elblag. Jeg har en bror, som også er præst (tilhører den samme orden som jeg, Redemptorister). Den tanke, at jeg skulle være præst kom i den sidste klasse i gymnasiet. Filosofi og teologi læste jeg i Redemptoristernes præsteseminarium i Tuchow i det sydlige Polen. Til Redemptoristerne indtrådte jeg, fordi det var dem, som arbejdede i mit hjemsogn i Elblag. Jeg kom til Danmark i 1990 og arbejdede blandt polakker i Odense, lærte det danske sprog og bagefter blev jeg udnævnt som sognepræst i Nyborg og Assens Sogn og 2.præst i Odense. I 1997 tog jeg tilbage til Polen for at prøve noget nyt som folkemissionær. I 2004 kom jeg igen til Danmark, denne gang til København. Mine vigtigste opgaver både i Odense og i København er sjælesorg, arbejde som præst blandt katolikker (gudstjenester, kirkelige handlinger, husbesøg) og samarbejde med Skt. Annæ Skole. Jeg kan godt lide Danmark og har fået mulighed for at se mange steder i dette smukke land. Da jeg boede i Odense fik jeg mulighed for at se den vestlige del af landet. Nu rejser jeg oftest øst for Storebælt. Som barn læste jeg H. C. Andersen eventyr, som jeg var meget betaget af. Jeg kan godt lide at læse en god bog, klassisk literatur og høre stille klassisk musik.

KIRKESKAT – VORES KIRKE SKAL BESTÅ! BETAL DIN KIRKESKAT!

Vi har kun de penge, som medlemmerne giver. Den katolske kirke modtager ingen penge fra staten! Derfor er vi afhængige af, at du indgår en aftale om kirkeskat, typisk 1% af din indkomst. Meld dig til på www.katolsk.dk eller kontakt Sankt Annæ Kirke på sanktannaekirke@katolsk.dk

Derved sikrer du dig, at du, dine børn og børnebørn kan komme i Sankt Annæ kirke og ikke skal ud og finde en katolsk kirke i en anden by eller bydelCARITAS-REPRÆSENTANT

CARITAS

Bente Palm-Nielsen er Sankt Annæ Kirkes Caritas-repræsentant.

Caritas Danmark er en del af Kirkens sociale arbejde og er en del af Caritas Internationalis. Sognerepræsentanten modtager 4 gange om året ”Caritasnyt”. Opgaverne er at modtage materiale om den årlige kollekt til Caritas og den årlige fasteindsamling. Materialet skal slås op i kirkens våbenhus og andre relevante steder. Repræsentanten bliver inviteret til det årlige repræsentantskabsmøde, som foregår forskellige steder i Danmark (udgifter til deltagelse betales af Caritas). På møderne er der gode muligheder for at møde og samtale med ledelsen og andre sognerepræsentanter. Caritas arbejder i Danmark med bl.a. gratis og anonym socialrådgivning. Internationalt arbejder Caritas med både akut nødhjælp og med langsigtede ulandsprojekter fx i Asien og i Afrika. I det internationale arbejde er Caritas en vigtig partner for udenrigsministeriet og støttes med penge fra Danmarks ulandshjælp. Flere oplysninger – se www.caritas.dk.

KIRKEKONTORET
Du kan kontakte os ved at skrive til sanktannaekirke@katolsk.dk. Vi holder normalt åbent onsdag og torsdag kl. 10 – 12. Tlf. 50 28 91 74.

ØNSKER DU AT TALE MED EN PRÆST?

Pastor Wieslaw på tlf. 27 65 10 69, fr. Marcin Gacek,  or f. Jacek 50 28 91 48 (hispano).

KATOLSK WEBSHOP

Her kan du finde alt fra bøger til lys og gaveartikler! www.pastoral.dk 

Facebook Reklame for webshop (1)  webshop1

KIRKENS ORGEL

Vores organist hedder Sr. Tarsylla. Orgelet er elektronisk og købt i Tyskland. En række højttalere bag de gamle piber får orgelet til at lyde originalt!
 Kirken set fra koret 2019  Kirken set fra koret

BORDBØN

Gode Gud. I din store godhed og ved menneskers arbejde kan vi hver dag få noget at spise. Det takker vi dig for og beder dig: Giv, at alle mennesker i verden må få det daglige brød og ikke lide sult. Amen.

AUDIENS HOS PAVEN

På kirkens facebook kan du se en lille video fra pavens audiens onsdag d. 20. december 2018. Skal du selv til Rom på en onsdag? Så gå på hjemmesiden www.katolsk.dk, hvor du kan bestille billetter til audiensen. Det er gratis.

imagesN5QGTX2Z

HOVEDALTERET

Sankt Annæ kors

SANKT ELISABETH HOSPITAL – DET STORE VÆGMALERI

Det store vægmaleri kan beses i hospitalets åbningstid. Der er sat standere op, så man kan læse om og forstå den lange billedfrise. Du skal blot gå ind ad hovedindgangen til hospitalet og beundre kunstværket.                                                            En smuk bog om kunstværket kan købes for 250,- kr. bl.a. hos Zittans Boghandel ved Sundbyvester Plads.