Barnedåb finder normalt sted i sognekirken. Barnet bør døbes indenfor de første uger efter fødslen. Sognepræsten er forpligtet til at sikre sig, at forældrene er i stand til og villige til at opdrage deres barn som katolik. I et blandet ægteskab påhviler det især den katolske part. Barnet skal have mindst én fadder, som skal være katolik, være firmet og have modtaget den 1. kommunion, leve et autentisk liv som kristen og være mindst 16 år. Foruden den katolske fadder kan der være en ikke-katolsk fadder (dåbsvidne), som også skal være kristen.
Ved anmodning om barnedåb opgives barnets fødselsregistreringssted, fødselsdato og bopæl, såfremt det er født i Danmark, ellers medbringes barnets fødsels- og navneattest, forældrenes fødsels- og dåbsattester el. fødsels- og navneattester samt vielsesattest (for så vidt det drejer sig om ægtepar).
Finder dåben sted uden for sognet, bør forældrene forinden underrette deres sognepræst. I alvorlige sygdomstilfælde kan barnet hjemmedøbes af en præst el. diakon. Er der fare for barnets liv, bør det også firmes af præsten. I yderste livsfare kan enhver døbe, i så fald skal sognepræsten snarest muligt underrettes. Se også fødsel og navngivelse.